Planera för framtiden

Tidig planering ger god avkastning

Oftast är det bra att ligga steget före oavsett vad det gäller. När det gäller arbetsmarknaden för unga musiker/artister kan denna vara svår i det avseende att det är svårt att förutspå när och var jobben dyker upp. Denna jobbosäkerhet innebär också en del ekonomisk osäkerhet som gör att det är viktigt att ha en försörjningsstrategi på både kort och lång sikt.

 

Spara för framtiden
Unga musiker/artister tillhör en yrkesgrupp som inte alltid kan räkna med att få jobb eftersom jobben inom kulturbranschen oftast är väldigt oförutsägbara och inte alltid genererar den högsta inkomsten. När man arbetar i en osäker bransch gäller det att vara extremt noga med den ekonomiska planeringen. De månader som genererar högre inkomster får ibland hjälpa till att supplera upp andra månader när inkomsterna sviktar och kassan behöver drygas ut. När du känner att du har en god kontroll över ekonomin är det bra att även tänka på framtiden. Genom att sätta upp ett pensionssparkonto hos Solidar Pension kommer du även att kunna ge dig själv en trygg och stabil ekonomisk framtid. För unga musiker/artister kan pensionen kännas väldigt avlägsen, men tiden går fort och om du sparar i god tid hinner du bygga upp en ansenlig pensionsbesparing.Planera för framtiden 2

 

Vad kostar det att leva?
Det kan faktiskt vara ganska dyrt att leva ett helt vanligt liv som inte inkluderar någon som helst lyx utan endast de basala delarna som en fast bostad, månadsräkningar, matinköp och lite andra fasta utgifter som vanligtvis täcker transport och en och annan tandläkarräkning. Vad kan unga musiker/artister och andra i den yngre generationen förvänta sig att månadskostnaderna för att leva och bo kommer att hamna på? De bästa siffrorna för detta hittar du hos konsumentverket där det även går att göra en smart boendekalkyl. Ekonomi är ett ständigt hett ämne vare sig man har det bra ställt eller om det fattas pengar varje månad. Många gånger fungerar det att se över sin egen livssituation för att kunna spara några extra slantar. Detta gäller både unga musiker/artister och alla andra som är nyfikna på att göra om sin privatekonomi. Ta gärna en funderare över framtiden. Ett månatligt sparande kommer att ge en god avkastning om placeringen är rätt.