Alesso

Alesso är artistnamnet för Alessandro Rodolfo Renato Lindblad, född 1991 i Stockholm. Hans DJ-karriär fick sin start i gymnasiet, då han tog kvällskurser i musikprogrammet Logic Pro. Han började skapa housemusik inspirerad av sin idol, DJ:n Sebastian Ingrosso – som på något sätt kom över en demoskiva och bjöd in den unge killen till sin studio. Resten är, som man brukar säga, historia. Med Ingrosso som sin mentor, vän och kollega började Alesso ta över musiklistor, sälja ut spelningar och bli ett självklart namn på alla housefestivaler. Han har spelat över hela världen, varit förband till Madonna och även kört en egen spelning i Globen.

Kampanj med Axe – den största på länge

Alesso var stjärnan i en Axe-reklam som lanserades under våren 2016 och sändes under hela sommaren. Det var den största kampanjen på flera år från Axe Nordic, enligt en artikel i tidningen Resumé. Budskapet i kampanjen var ”Find your magic”. För Alesso själv innebar det stunden precis innan han går upp på scenen. I reklamfilmen får man se Alesso göra sig redo för en spelning, inklusive sprayande av Axe i armhålorna. I samband med kampanjen kunde hans fans på Axe hemsida tävla om biljetter till Alessos spelningar på Summerburst i Stockholm och Göteborg och även en träff med DJ:n backstage.

Mer än en musiker och DJ

Även fast Alesso vunnit en Grammis, rankats som en av världens främsta DJ:s och gjort en helt egen arenashow i Globen är han mer än bara en musiker och DJ. Han har blivit en stilikon bland unga houseälskare och många har försökt kopiera hans stilsäkra men avslappnade look som oftast består av enfärgade t-shirts, skinnjacka och ett par hörlurar från Urbanears. Ett av hans intressen är mode, något som gjorde att han år 2015 utsågs till Sveriges bäst klädda man av tidningen Elle. Han kommenterade utmärkelsen med att det var ”en ära”, trots att han sa sig inte ha någon koll på Sveriges modescen.