Molly Zandén

Molly Sandén, född 1992, är en av tre skönsjungande systrar. Molly är en svensk pop- och R&B-sångerska och artist. Fast hon har fler strängar på sin lyra, hon är också programledare och röstskådespelerska.

 

Musikalisk utbildning
Redan tidigt började Molly skola sig inom musikens område. Grundskoleutbildningen genomförde hon i Adolf Fredriks musikklasser i Stockholm. Gymnasieutbildningen skedde på musikgymnasiet Rytmus som hon avslutade våren 2011. På så sätt skaffade hon sig en gedigen grund att stå, rent musikaliskt.

 

Tidiga förebilder
För Molly har starka förebilder som Whitney Houston och Celine Dion betytt mycket för hennes inspiration och önskan om att själv utvecklas till sångare och artist.Molly Zandén 2

 

Axplock från Mollys sångkarriär
Helges Sångstudio i Gävle var det ställe var Molly Sandén började sin karriär. Här övades sång och här skrev hon musik. Hon var under den här perioden också en av medlemmarna i bandet Helges All Stars.

Sin unga ålder till trots har Molly Sandén haft en aktiv karriär sedan 2006.

2006 kom hon trea i Junior Eurovision Song Contest 2006 där hon tävlade med låten Det finaste någon kan få.

Under sommarmånaderna år 2007 deltog Sandén i Diggilooturnén där hon uppträdde tillsammans med bland andra kända artister som Charlotte Perrelli, Lotta Engberg, Lasse Holm, Linda Bengtzing och allas vår Lasse Berghagen, med flera.

TV-programmet Så ska det låta gästades av Molly Sandén 11 april 2008 då hon deltog tillsammans med Magnus Bäcklund.
Med låten Så vill stjärnorna tävlade Molly i Melodifestivalen 2009. Densamma låten är med på Molly Sandéns debutalbum Samma himmel som även den släpptes år 2009.

Ytterligare en milstolpe i karriären nådde Molly Sandén då hon under hösten 2010 var programledare för My Camp Rock Scandinavia 2 på Disney Channel Scandinavia tillsammans med norske Bjørn Johan Muri.

Därtill har Sandén spelat in Rapunzels svenska röst i Disneyfilmen Trassel år 2010. Molly har även varit röstskådespelerska i rollen som Teddy Duncan i Disney Channel-serien Lycka till Charlie! Samt som Olivia i Lemonade Mouth, en Disney Channel Original Movie.

Singeln ”Freak” som handlar om kampen mot dåligt självförtroende innehåller en en text mot utseendefixering och tokiga kroppsideal, den släpptes den 28 juli 2014, videon släpptes på Youtube den 28 juli och blev en viral succé.

 

Andra engagemang
Molly Sandén är sedan 1 februari 2013, ambassadör för antimobbningsstiftelsen Friends. Därtill är hon ambassadör för antihiv- och aids-organisationen Star for Life.