Isa Tengblad

I Melodifestivalen 2015 gjorde en ny, ung talang debut för de stora massorna i Sverige, 16-åriga Isa Tengblad. Isa föddes 1998 i Stockholm, och är uppvuxen i Bromma. Redan som liten verkade Isa veta vad hon ville med livet, eftersom hon som femåring medverkade i Småstjärnorna och mimade och dansade till Jill Johnsons låt ”Crazy in love”. Där fick hon uppenbarligen blodad tand för rampljuset och tv-kamerorna, för fem år senare, som tioåring, ställde hon upp i Talang 2008. Isa hade till och med lite erfarenhet av Eurovisionsammanhang då hon ställde upp i Melodifestivalen, eftersom hon när hon var tolv år ställde upp i uttagningstävlingen till ungdomsversionen av Eurovision, Junior Eurovision Song Contest 2010. Hon tog sig inte vidare till den stora finalen i Minsk, men gav inte upp för den sakens skull.800px-Friendsarena

Hon var då ännu inte tillräckligt gammal för att tävla i Melodifestivalen, men lät inte det hindra henne från att arbeta med musik. År 2012 släppte hon sin första singel, ”Bomb”, som hon även uppträdde med i Sommarkrysset den sommaren. Två år efter det kom Isas andra singel, ”What We Are”. Samtidigt som hon arbetade med sin musik tävlade hon i discodans och streetdance på elitnivå, på EM och VM. Som 15-åring började hon både gymnasiet (vid Rytmus i Nacka) och ett musikutvecklingsarbete i Los Angeles.

Som 16-åring var hon så till slut tillräckligt gammal för att ställa upp i Melodifestivalen, och det gjorde hon. Isa var en av de två artister som gick vidare direkt till final från sin deltävling, något som var otippat eftersom det fanns två andra favoriter i deltävlingen. Efter tävlingen sade Isa att hon inte själv vågade tro att hon skulle gå vidare, men att hon var överlycklig över att få vara på scen och göra det hon älskar. I finalen hamnade hon på en sjundeplats.

Om du är ett fan av Isa och skulle vilja skapa en fansida åt henne är det idag enkelt att göra, eftersom det finns lätthanterliga verktyg för att skapa hemsidor. För att nå ut till andra fans av Isa kan du registrera din sida på Svenskahemsidor.com, som är både ett register och en guide över svenska hemsidor. Där kan du också själv hitta rabattkoder till andras hemsidor.